az egyesületrőlsportlétesítménycsapatutánpótlásgalériaarchívumkezdőlap

 

 

Az ATE család nagy ünnepe - éremátadó
 és örömfoci minden mennyiségben

 

A tavalyihoz hasonlóan színvonalas programmal és emlékezetes éremátadóval zárta az évet az Andráshida Torna Egylet a Szent Iván-éjkor rendezett eseményen.

A rendezvény az előző évhez eltérően már péntek este elkezdődött. A Szent Iván-éji amatőr futballtorna 8 résztvevője ugyanis már pénteken elkezdte a játékot a csoportmérkőzésekkel. A két négyes csoport első két-két helyezettje harcolhatta ki a jogot arra, hogy a másnapi elődöntőkben mérkőzzön meg a döntőbe jutásért. A szombati nap az elődöntőkkel kezdődött kora délután, majd a helyosztók következtek. A végső győzelmet a Hidastrasse szerezte meg, az Erzsébethegy és a Novák Mihály 2 csapatai előtt.

Ezt követően az ATE szponzorainak csapatai az ATE szülők együttesével csapott össze, és nagy csatában a szponzorok végül győzelmet arattak. A résztvevők egyöntetű véleménye volt, hogy ebből a mérkőzésből hagyományt kell teremteni, így jövőre is biztosan megrendezésre kerül.


Az ATE szponzorok - ATE szülők mérkőzés résztvevői
                                                                                                                                                                                                                    Fotó: ate.hu

Az esemény a gyerekek által legjobban várt részére ezt követően került, hiszen az ATE igazolt utánpótlás játékosai korcsoportok szerint beosztva egymás közti játékban mérkőzhettek meg egymással, ahol közel 100 gyerek részvételével több mint két órán keresztül pattogott folyamatosan a labda.


Gyerekfoci: mindenki nagy közönség előtt mutathatta meg, hogy mennyit fejlődött az elmúlt évben
                                                                                                                                                                                                                    Fotó: ate.hu

A téli szünetben csupán a 6. helyen állt az egyesület U19-es csapata, 9 pont távolságra volt akkor a dobogótól. Tavasszal nagy menetelésbe kezdtek a fiúk, a hátrányukat fokozatosan faragták le, és az utolsó fordulóra olyan pozícióba kerültek, hogy az éremért játszhattak. 2017/2018-as szezonban, a megyei II. osztály U19 Északi-csoportjában 3.helyezett, azaz bronzérmes a Helsa Andráshida TE ifjúsági csapata. 2016-ben az egyesület felnőtt csapata megnyerte a megyei III. osztály küzdelmeit és egy osztállyal feljebb lépett. Újoncként a csapat a kitűzött célt magabiztosan teljesítette, és a középmezőnyben végezve a biztosan őrizte meg megyei II. osztályú tagságát. A 2017/2018-as szezonra azonban már a bennmaradásnál komolyabb célokat tűzött ki maga elé Szabó Zsolt együttese. A nyári átigazolási időszak végére a játékoskeretet a terveknek megfelelően sikerült megerősíteni, a csapat végig magabiztosan vezetve a tabellát végül bajnoki címet szerzett. A díjakat Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Péter Zoltán, a ZTE és a magyar válogatott egykori labdarúgója és Zámodics Krisztián, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség Versenyszervezési vezetője adta át.


Az U19-es csapat bronzérmet, az felnőtt csapat aranyérmet nyert a 2017/2018-as szezonban
                                                                                                                                                                                                                    Fotó: ate.hu

Az előző évhez hasonlóan idén is nagy neveket sikerült mozgósítani a ZTE-Haladás öregfiúk kispályás mérkőzésre. A vendégek közül 48 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, légióskodott Oroszországban és Bulgáriában: Gaál Miklós. 133 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ebből több mint százszor a Haladás színeiben szerepelt: Sipos Norbert. 160 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, légióskodott többek között Hollandiában, Belgiumban: Szekér István. 188 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ebből több 116-szor a Haladás színeiben szerepelt, jelenleg a klub ügyvezetője: Tóth Miklós. 540 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken 215 gólt szerzett. A magyar válogatottban 64 mérkőzésen 15-ször talált be. Négyszeres magyar bajnok, négyszeres magyar kupagyőztes, háromszor a magyar első osztály gólkirálya: Illés Béla. A zalaiak csapatából 12 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, mindegyiken a ZTE kapuját védte: Vincze Gábor. 128 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, pályafutása során játszott a ZTE-ben és a Haladásban is: Kaj András. 219 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, élvonalbeli mérkőzéseinek többségét a ZTE-ben játszotta. A DVSC csapatával magyar kupagyőztes: Szabó II Zsolt. 299 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, légióskodott Spanyolországban, ahol az Espanol-lal spanyol kupagyőztes lett, majd Törökországban is játszott. A ZTE-vel magyar bajnok, 14-szer szerepelt a magyar válogatottban: Molnár Balázs. 396 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, legtöbbször a ZTE kapuját védte az élvonalban, de az Újpestben is 100-nál többször szerepelt. Ötszörös magyar válogatott: Vlaszák Géza. 458 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezzel klubrekorder. A magyar élvonalban csak a Zalaegerszeg színeiben lépett pályára, a 2002-es bajnoki címet nyert együttes csapatkapitánya: Kocsárdi Gergely.


A rendezvény főmérkőzése, a ZTE-Haladás öregfiúk rangadó volt, mely 8:6-os Haladás győzelemmel végződött
                                                                                                                                                                                                                    Fotó: ate.hu

Összességében szeretnénk megköszönni Léder Anita művelődésszervezőnek, Novák Piroska Óvodavezetőnek, Domján István Iskolaigazgatónak és Sümegi László önkormányzati képviselőnek, hogy közös összefogással egy igazán emlékezetes estét tudhatunk magunk mögött. Jövőre ismét folytatjuk!

Májer Tamás
Elnök    

vissza

 

 

© Andráshida TE - Minden jog fenntartva