az egyesületrőlsportlétesítménycsapatutánpótlásgalériaarchívumkezdőlap

 

 

A Gyenesdiás otthonába kezdi a tavaszi szezon küzdelmeit Szabó Zsolt csapata

 

A vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről, a játékos keretben bekövetkezett változásokról és a tavaszi szezonbeli várakozásairól.


Szabó Zsolt
                                                                                                                                                                                                                        Fotó: ate.hu

- Túl vagytok a felkészülésen, hogyan értékeled az elmúlt öt hetet?
- Mivel korán kezdődik a bajnokság, mi is korán munkához láttunk, január közepén már elkezdtük az edzéseket. Heti kétszer a szabadban, egyszer pedig az XXL-ben edzettünk, Gáspár László Gazsi vezetésével. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem mindig tudtunk ideális létszámban edzeni, sérülések, betegségek vagy egyéb elfoglaltságok miatt, de edzést szerencsére nem kellett kihagynunk. Voltak olyan hetek, ahol még az edzésen felül edzőmeccset is kötöttünk le hétközben, abban az időszakban egy kicsit nagyobb volt a terhelés, de tette a dolgát mindenki becsülettel. Amit már sajnálok egy kicsit, hogy két edzőmeccsünk is elmaradt. A Csács ellen a viharos szél miatt nem tudtunk játszani, a Körmend megyei II. osztályú csapata pedig lemondta a találkozót a meccs előtti napon. Több U19-es játékosunk kapott lehetőséget a bizonyításra a felnőtt csapatban, remélem a tavasz folyamán bajnoki mérkőzéseken is hasonló teljesítményre lesznek képesek, mert elégedett voltam velük.

- Mit lehet tudni a keretben történt változásokról?
- A távozókkal kezdem. Kovács Gábor, rutinos kapusunk Teskándra igazolt. Kiss Bence visszatért Nagykapornakra. Szép Gergelytől pedig azt az információt kaptuk, hogy Ausztriába igazol. Az érkezők is hárman vannak: Horváth Leonárd és Horváth Dániel Hévízről igazolt hozzánk. Két fiatal, jó képességű játékosról van szó, akik előtt komoly jövő állhat. Zsuppán Krisztián Teskándról érkezett, aki a megyei I. és a megyei III. osztályban is segítségünkre lesz. Fiatal védőnk Kovács Patrik az őszi szezon nagy részét ki kellett hagynia sérülés miatt. Ha újra száz százalékos lesz, akkor gyakorlatilag az ő visszatérése is tekinthető egy újabb érkezőnek.

- Gyenesdiáson füvön lesz az első bajnoki. Edzettek már füvön?
- A felkészülési mérkőzéseket műfüves pályán játszottuk, és edzeni is ott edzettünk. A héten viszont már Andráshidán edzettünk füves pályán. Mindenesetre tartok egy kicsit az átállástól, azt látom a játékosokon, hogy hozzászoktak a műfüves pályához. Azt is hozzáteszem, hogy jártam a tél folyamán Gyenesdiáson, és kiváló minőségű volt a pálya már akkor is. Biztos, hogy ezen nem múlhat semmi.

- Mi várható a csapattól tavasszal?
- A középmezőny nagyon sűrű, hiszen csupán négy pont válassza el a 11.helyezetett a 6.helyezettől. Egy-két győzelemmel jóval feljebb lehet ugrani a tabellán. Szeretnénk elkerülni azt, amit az ősszel történt velük, mégpedig, hogy beragadtunk a rajtnál. Az ősszel megszerzett 18 pontunkból az első hét meccsen 5-öt, a második hét meccsen 13-at szereztünk. Bár a sorolásunk a bajnokság első felében nehezebb, mindenképpen jobb szereplést várok a tavasz első részében. Ehhez a Gyenesdiás otthonában kell megkezdenünk a pontgyűjtést. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen nagyon jó játékerőt képviselő csapatról van szó.

 

Az ATE téli felkészülés mérkőzéseit az alábbiakban fogalaljuk össze:

Helsa Andráshida TE - SK Gutorfölde (Zala megyei II.o.) 6:2 (3:1)

G: Péhl P.(2), Doszpoth (2), Orbán, Jóna B.

ATE: Kemes (Simon) - Jóna B., Papp T., Düh - Horváth D., Jóna M. (Nikitscher), Horváth E., Horváth L. - Boczföldi (Orbán), Péhl P., Doszpoth. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

Szabó Zsolt együttese magabiztosan győzte le a megyei ll.osztály jelenlegi listavezetőjét. U19 játékosunknak Péhl Patriknak külön gratulálunk két góljához. Folytatás január 26-án, vasárnap 14.00-kor a Csakánydoroszló ellen az Ificentrumban.

Helsa Andráshida TE - Csakánydoroszló (Vas megyei II.o.) 6:2 (3:1)

G: Horváth L. (3), Doszpoth (2), Horváth D.

ATE: Simon (Kemes) - Jóna B., Papp T., Balog, Salamon - Nikitscher, Keszei (Völler), Horváth D. - Doszpoth, Májer T. (Szekeres), Horváth L. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

Január 26-án, vasárnap a Vas megyei ll. osztály listavezetőjével mérkőzött az ATE, ahol magabiztos játékkal győzte le a vasiakat.


Szekeres Ákos tarja a labdát a gellánházai Mavolo Paolo ellen
                                                                                                                                                                                                                        Fotó: ate.hu

Helsa Andráshida TE - Olajmunkás SE (Zala megyei I.o.) 1:2 (0:1)

G: Völler

ATE: Simon (Kemes) - Jóna B. (Domokos), Papp T., Salamon (Horváth E.), Düh - Tóth B. (Völler), Keszei, Szekeres - Horváth D., Doszpoth, Horváth L. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

Szerdán a Gellénháza volt az ellenfél. A mérkőzést az Olajmunkás kezdte jobban, az első félidőben végig fölényben futballozott Bencze Péter együttese. Az Andráshida kétgólos hátránya után kezdett magához térni, de csak a szépítésre futotta a fiatal Völler Dani révén.

Helsa Andráshida TE - Creaton Lenti TE (Zala megyei I.o.) 3:4 (1:1)

G: Horváth L., Horváth E., Péhl P.

ATE: Kemes - Boczföldi (Péhl), Papp T. (Májer T.), Balog, Horváth D. - Szekeres (Nikitscher), Horváth E., Tóth B. - Völler, Doszpoth (Simon), Horváth L. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

Kiegyenlített, jó iramú mérkőzésen az első félidőben az Andráshida, a másodikban a Lenti dominált. A hétgólos mérkőzést végül a Lenti nyerte.

Helsa Andráshida TE - Ada Nova SE (Zala megyei II.o.) 6:0 (3:0)

G: Horváth L. (2), Doszpoth (2), Horváth D., Molnár N.

ATE: Kemes - Jóna B. (Boczföldi), Balog, Papp T., Salamon - Nikitscher, Horváth L. (Szekeres), Horváth E., - Horváth D., Doszpoth, Domokos (Molnár N.). Vezetőedző: Szabó Zsolt.

Végig az Andráshida TE együttese irányított, és a mérkőzés egészében nagy mezőnyfölényben játszva magabiztosan nyerte a mérkőzést.

A február 5-re kiírt ATE-Csács találkozó lejátszását a viharos időjárás tette lehetetlenné, míg a február 16-ra tervezett Körmend elleni mérkőzést a vasiak a mérkőzés előtt napon lemondták.

-ate.hu-

 

vissza

 

 

© Andráshida TE - Minden jog fenntartva