Magnetic Andráshida TE néven szerepel az együttes a 2020/2021-es szezontól

Nemcsak Zalaegerszeg, hanem Zala megye egyik meghatározó súlyú cégével, a Magnetic Áruházak Kft.-vel kötött névadó szponzori megállapodást az Andráshida TE, melynek értelmében a 2020/2021-es szezontól Magnetic Andráshida TE néven vesznek részt az egyesület csapatai a különböző bajnoki és kupaküzdelmekben.

Az új névadó támogató bemutatása: Májer Tamás, az ATE elnöke, Péntek Károly, a
Magnetic Áruházak Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, és Sebők Zsolt az ATE alelnöke
                                                                                                                                                                                                         Fotó: Bankó Péter

Péntek Károly, a Magnetic Áruházak Kft. ügyvezetője és tulajdonosa a következőket mondta a megállapodás bejelentésekor: - Magunkénak érezzük Andráshidát, hiszen már 20 éve vagyunk a településrészen. Eddig is támogattuk a helyi közösségeket, ezután is számíthatnak ránk, itt azonban most egy kiemelt és szorosabb együttműködésről van szó. Teljes mértékben azonosulni tudunk az egyesület céljaival, mely legfőbb feladatának azt tekinti, hogy az itt élő fiataloknak sportolási és kikapcsolódási lehetőséget adjon. Hatalmas élmény volt számomra a tavalyi évzárót látva, hogy milyen sok gyerek sportol az egyesület keretein belül és közülük sok ügyes és tehetséges játékost láttam. Véleményem szerint a mai világban kiemelten fontos szerepet töltenek be az olyan közösségek, mint az ATE, hiszen a digitális világ nem mindig jó irányba viszi el a fiatalokat. Az, hogy minél több gyereket megmozgassunk, mindannyiunk elemi érdeke, ebben pedig Andráshidán jó úton járnak. Emellett szimpatikus volt számomra, hogy az egyesületnek olyan céljai vannak, ami a megye határain túlmutat, de természetesen ez a hosszú távú tervek között szerepel.

- Péntek Károllyal a személyes ismeretségem jóval korábbi annál, mint amire a sportvezetői tevékenységem időszaka tehető - kezdte Májer Tamás, az Andráshida TE elnöke. - Azonban kétségtelen, hogy a korábbi években a cég és az egyesület közötti együttműködés kapcsán a mi kapcsolatunk is jóval szorosabb lett. E közös munka folyamán alakult ki az a kölcsönös bizalom, mely lehetővé tette a mai napon bejelentett megállapodás megszületését. Mindemellett szeretném megköszönni a Helsa Kft.-nek, különösen Kiss Árpád Úrnak az eddigi támogatását. Egy nagyon szép és eredményes időszakban működtünk együtt, ahol bajnoki címek sora után a legalacsonyabb osztályból jutottunk fel a megyei labdarúgás legmagasabb osztályába. Ezzel a Helsa kitörölhetetlenül beírta magát az egyesület történelemkönyvébe. Az új megállapodásunk értékét az én szememben növeli, hogy továbbra is egy helyi kötődési cég nevét viselhetjük a mezünkön és a tabellákon és mindent meg fogunk tenni azért, hogy a cég nevéhez méltó teljesítményt nyújtsuk. Számtalanul lehet sorolni azokat a közös pontokat, mely a két felet összeköti: két folyamatosan fejlődő, komoly távlati célokat maga elé kitűző szervezet együttműködése kezdődik meg, akik egymás szomszédságában igazán nagy dolgokat érhetnek nemcsak külön-külön a maguk területén, hanem együtt is.

Az egyesület életében a nyáron komoly változások is bekövetkeztek. Szabó Zsolt vezetőedző pozícióját Bencze Péter vette át, aki Gellénházáról érkezett. A korábbi vezetőedzőnk, aki 5 év alatt három bajnoki címet nyert a klubnak, újoncként pedig az előkelő ötödik helyen zárt, szintén marad az ATE kötelékében. A játékos keretben is volt komoly mozgás, a keret fele kicserélődött, sokan az idősebb játékosok közül befejezték a futballt, ketten máshol folytatják. Figyelemreméltó az érkezők névsora is, hiszen a vezetőedzővel együtt sok játékos érkezett Gellénházáról. Nagy előrelépés lesz nyártól, hogy második csapatunkat a szövetség felkérte a megyei II. osztályra, ami tehetséges fiatal játékosainak ad lehetőséget arra, hogy felnőtt bajnokságban is edződjenek.